Ticker posts

9/recent/ticker-posts

Current Affairs

1. First National Deworming Day in schools and preschools (anganwadis) was observed on which date ?
Ans- 10 February 2016

2. The Noor Ouarzazate Solar Complex, world's largest solar power plant was located in which country ?
Ans- Souss-Massa-Drâa area in Morocco

3. Kailash Yadav passes away recently. Who was he ?
Ans- Uttar Pradesh Panchayati Raj Minister

4. Private lender Federal  has partnered with ........ to provide its NRI customers in Australia inward remittance facility at a discounted rate ?
Ans- National Australia Bank

5. Who was  appointed as Executive Vice Chairman of TERI (The Energy and Resources Institute) ?
Ans- Rajendra K Pachauri

6. Brendon McCullum who retired from One-Day International (ODI) cricket belongs to which country?
Ans- New Zealand

7. Which airport is the first one in India to develop a color-coded map?
Ans-Jaipur International Airport

8. Which state government has launched an initiative "School on wheels" for tribal children?
Ans- rajasthan

9. Sapna devi is related with which sports ?
Ans- Wushu Taulu (Changquan)

10. "Udyam Aakansha" scheme has been launched by which state for promotion of SMEs?
Ans- Chhattisgarh

How do you like this post ?

Please Share this post...

Related Posts...

Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Recent Posts

Category wise Updates