1. Who was re-appointed Chairman of the Securities and Exchange Board of India?
Ans- Upendra Kumar Sinha
2. Prime Minister Narendra Modi launched Shyama Prasad Mukherjee National Rurban Mission from which place?
Ans- Kurubhat
3. Which team won the 2016 Hockey India League title?
Ans- Punjab Warriors
4. Who was elected as the President of Central African Republic?
Ans-Faustin-Archange Touadéra
5. Name the Malayalam film that was named the Best Children's Film at the 2016 Berlin International Film Festival and honoured with the Crystal Bear Award ?
Ans-Ottal
6. Name the high-thrust cryogenic engine that was successfully tested by the ISRO ?
Ans- CE-20
7. With which telecom company Aditya Birla Nuvo Ltd announced partnership to set up a payments bank?
Ans- Idea Cellular
8. Who scored the fastest test cricket century in 54 balls?
Ans- Brendon McCullum
9. International Mother Language Day (Bhasha Divas) was observed on which date ?
Ans- 21 February
10. The Centre has launched a mobile app....... in order to facilitate general public to communicate their complaints about any unclean area/garbage piles in and around tourist destinations?
Ans- 'Swachh Paryatan'
11. Who was appointed as the new Chief Justice of Orissa High Court ?
Ans- Justice Vineet Saran
0 Comments